Farhan Jamal. Knowledge of Life.

My other blog. Educational purposes. mfoahrahmaend.blogspot.com

Tuesday, May 25, 2010

TRIBUTE TO ROCK KANGKANG 2010!

FLYERS (English)

FLYERS (Melayu)
Mini Konsert : “Tribute to Rock Kangkang 2010”
Tarikh : 30 Mei 2010
Masa : 2.00 petang – 10.00 malam
Tempat : One Café, Jalan Tuanku Abdul Rahman,Kuala Lumpur
Tajuk : “ROCK KAPAK GEGARKAN KUALA LUMPUR MEI INI”

Kebangkitan irama rock 80-an atau lebih dikenali sebagai ‘rock kapak’ semakin mendapat perhatian dikalangan peminat muziktempatan. Bagi menghangatkan lagi bahang tersebut, Rawkcats Events dan OKR Combination menjemput semua peminat rock tanahair ke “Mini Konsert Tribute to Rock Kangkang 2010”, yang bakal berlangsung pada 30 Mei 2010 (Ahad), bertempat di One Café, Jalan Tuanku Abdul Rahman Kuala Lumpur. Mini konsert yang memasuki edisi kali ketiga ini akan bermula pada jam 2.00 petang hingga jam10.00 malam.

Peminat-peminat muzik rock tanah air bakal disajikan dengan persembahan muzik rock 80-an selama 8 jam tanpa henti daripada 11 kumpulan rock tanah air gabungan baharu dan lama. Persembahan akan diketuai oleh kumpulan Revenge, sambil dibantu oleh kumpulan-kumpulan lagenda seperti Candy, Meditasi, Junction, Rockers dan Sons Of Adam. Konsert ini dilengkapkan dengan kehadiran enam kumpulan ‘rock kapak’ era baru, iaitu Reptilia, Firasah, Brown Attack, Black Days, V, dan Aisunam, yang merupakan juara Rentak Juara anjuran RTM tahun 2008.

Selain itu, pelbagai aktiviti menarik akan diadakan bersempena konsert tersebut, antaranya gerai menjual cenderahati, dan pertandingan pakaian paling rock dan pameran motosikal anjuran RD Club Malaysia.

Majalah ROTTW telah dilantik sebagai majalah rasmi mini konsert ini, manakala Muzik.FM pula bertindak sebagai radio rasmi. Selain itu, konsert ini juga ditaja oleh by The Print Armada, CrazeeCausa, Muzikrock.com, Lagendarock.com, Nofa Studio, Hotstuff Studio, Revenge Army, Kukubesi Photography, Operahidup Photography, D’Anjung Flora Restaurant, Kiddrock Clothing (Malaysia) dan Ted Adnan Photography. Yang lebih istimewa, mini konsert ini mendapat sokongan penuh daripada kelab peminat untuk dua legenda rock tanahair, Search (DuniaSearch) dan Wings (Sayap-Sayap Wings).

Menurut S. Azril, Pengurus Pembangunan Niaga Rawkcats Records, kesediaan kumpulan rock yang layak digelar ‘otai’ berkongsi pentas dengan kumpulan muda seperti membuktikan muzik rock 80an makin menjadi pilihan.

Pas-pas masuk boleh didapati dengan harga RM20.00 mulai 10 April 2010 di OKR Combination di Pasar Seni, Kuala Lumpur. Pas-pas juga akan dijual pada hari persembahan, dengan harga RM25.00. Sebarang pertanyaan dan tempahan boleh dihubungi melalui talian hotline 019-263 6518/2518. Diskaun istimewa sebanyak 20% akan diberikan untuk ahli-ahli kelab Rottwaillers, Sayap-Sayap Wings dan Duniasearch. Peminat-peminat rock disarankan untuk membeli tiket lebih awal, kerana pas masuk hanya terhad untuk 1000 orang sahaja. Bagi mendapatkan informasi lanjut dan maklumat terkini berkenaan mini konsert ini,sila layari laman web rasmi, www.ttrk.org, www.muzikrock.com atau forum online rasmi, www.lagendarock.com. www.myspace.com/revengers. Kemudahan surau juga disediakan.


Yeah!

HAHA.
Kuala Lumpur - Melaka - Kuala Lumpur - Penang - Kuala Lumpur - Pahang = Perjalanan sepanjang cuti till12 June. haha

Will be stuck here in Kuantan, for 'Kursus Perintis Siswa' for at least 2 weeks,

 with Brado Hadri, Daing Syaza aka Kak Cik, Green Monster aka Batchiwa, Ora Kaira aka Nora, and others. :) haha.

Thats it for now. haha. :)

.Teringin Kawasaki KSR (sila google), lesen, kurus.
Somehow, teringat pulak masa Jordan vs. Malaysia, and the night before. Thanks BO! :D

Wednesday, May 12, 2010

FREEDOM!

From paperwork

From them

From you. :P

From books

From college

From 'ass'ignments

From tests, quizzes

Well, at least, for now. haha. :D

Friday, April 30, 2010

Tagged lagi by Abdul Azim. :D

Thanks Nip sbb bagi award ni sempena birthday aku. haha. xsempat buat. 



* Thank and link to the person that give u award
* Post this award onto 12's bloggers you have recently discovered and think are fantastic
* Contact and let them know they've won the award

Abdul Azim : bagi balik kat ko. haha.

Hadri @ Hardi : cepat laa update blog.

Mimie Yumiko : main Mafia Wars lagi.

Arif Jambang : sama mcm Hardi.

Wan Rahmah : Doakan aku dpt Dekan gak. haha

Hafiz : Jgn stress sgt on9.

Farhain : Doakan aku Dekan. haha

Amoy : jgn bazir duit.

Izni : Aku pon nak Dekan.

Azila : sama mcm Arif

Shasha : Ucop. haha.

Skagi @ Ajik : Teruskan usaha murni.

Done for today. haha.


Tagged by Alyssa Villamor :)


Baru tau ke-wujud-an culture 'tag' ni dlm blog. sebelum ni, tau 'blog-walking', 'blog-running' etc.

haha

1. Go to your photo files, select the 8th photo folder.
2. Select the 8th photo in that folder.
3. Post that photo along with the story behind it.
4. Then challenge 8 blogging friend to do the same.

8th photo of 8th folder.
UiTM-BM111 part 1 lepas paper MGT162 kot. haha.

Masa ni, Hadri and Wan Rahmah je yg belum kuar lagi, rasanya. haha.

That evening tu jugak, my sister, Farina Jamal came to kuantan, to fetch me up, balik rumah. haha. :)


8 ppl yg akan di-tag:

Azim @ Susu @ Nip : Pelajar Cemerlang Subjek MGT300. haha

Kak Daing aka Dian : Kawan MPP baru. haha. Bagus2.

Abdul Bo @ Ariff : Senior yg cool nak mampos. haha. 

Yaya Tootchuk : haha.

Wan Otoko : penulisan anda menusuk kalbu.

Batchiwa : Kawan MPP baru jugak. Tapi kenal dia through blog. :)

Rayceal Ramlin : Shorty. :)

Farina Jamal : ayan balik 7hb ye. masak sedap2. ahaha. :P



Thursday, April 29, 2010

Happy Birthday and Thank You. :)

27th April
Happy Birthday and Thank You for everything, Pn. Haniza bte Anuar.
I'll try my best to make u proud, InsyaAllah. :)

*sorry lambat post. busy. :)


Thursday, April 22, 2010

HAPPY BIRTHDAY, POKE GIRL!

Rayceal  do u have any present for me?   12:54am

Me  hahaha. ill post something on my blog. ok? haha   12:55am


Rozalya Rayceal
Rozalya Rayceal 83 years from now. haha. KIDDING!


here you go. Happy 17th Birthday!
 
You're old now. :P

Rozalya Rayceal's blog

Wednesday, April 21, 2010

nah. amik ko. bagi aku RM100.

Pembunuh monyet upahan.

Diimport dari Myannmar.

Harga boleh runding.

Support-lah PATI . :P


terima kasih sebab tolong tangkap monyet2 yg banyak kat Kampus IKIP ni. hahaha.

:P

Sunday, April 11, 2010

Hell of a week?!

hahaha. or should i say, 2 weeks kot? hahaha.

bertanding utk Pilihanraya Majlis Perwakilan Pelajar, and menang tnpa bertnding.
ahahaha. :P (but a week of campaign tu laa yg paling cool & gila !) <-- sesiapa yg terlibat je tau kan? hahahahahahaha. :) pegi laa korg menggatal kat CASA teetttttt

Went to Konsert Amal Matahari at UMP.
Faizal Tahir, Farah AF, AMY SEARCH were there. <-- atleast Im not 'that' evil smpai kecikkan nama Farah AF. :P sesiapa terasa, nasib la.

BUT

Hari2 Sengsara Finals is just around the corner, tapi boleh lagi rancak buat benda2 ni! hahaha. Takpe. Its for experience kan?. Kalau tak buat benda ni, nnt, xboleh laa tell our children that we competed in Student Council's Election kan? haha. :))



Supposed to be 10 org candidates, but 'KAK' Nora tak sampai lagi masa ni. :P

'KAK Dian' , muka kantoi membahan adik. :D

'KAK' Batch with taiko. (sbb jerawat bwh bibir nmpk mcm piercing. PERGH!)

With 'KAK' Batch and Dawin (Dawin xde gelaran abang). :D

EXPERIENCE! hahahaha. To 'ABANG2' and 'KAKAK2', thanks a lot. :)
to adik, thanks jugak. 1st time rasanya jumpa mcm lu. :P   - im not the 'adik' dlm drama yg penuh dgn research ini. im 'abang'.. haha. -

*kita semua pemenang, tiada pengalah.*

*dah janji xnak bahan adik lagi.


~FINALS!~

Wednesday, April 7, 2010

Wow.

Memories coming back.

Not in good way, certainly, not-so-good memories.

Supposedly to have fun.

Sudden change to life-changing experience.

Had one, don't need another one.

One is enough. I don't need more.

Tuesday, April 6, 2010

.N.O.

PLEASE NO. NOT ANYMORE.

OR AT LEAST, NOT NOW.

Friday, April 2, 2010

Feeling Blue(s)?

Current playlist:
BB King - Rock Me Baby
Lokman Aslam - Namun Engkau Tahu
REVENGE- Wild Wild Wild
Zip Zieller - Blues Pilihan Raya
BB King/Gary Moore - Thrill is Gone
Republic of Brickfields - Orang Planet
Playing for Change - Stand by Me
Judas Priest - Breaking the Law
AC/DC - Long Way to the Top
Chuck Berry - Johnny B Goode

Bila April Tiba....

2nd April 2005 - 2nd April 2010.

5 years without a hero, without a saviour, without a friend, without an advisor, without a teacher, without a man, without a chief, without someone who I can really look up to,

without him, Allahyarham Mohamed Jamal bin Mohd Ramli.


wow.

*I still remembered that night (early in the morning to be exact, around 2 a.m.)when all 8 of us running towards the room to see Acik, Mak Naz and Auntie. How cool? One moment when we did something together without anger, without fighting, but with  LOVE. :')

Monday, March 22, 2010

Ke'kering'an.

Kekeringan masa.
Kekeringan tenaga.
Kekeringan idea.
Kekeringan pendapat.
Kekeringan semangat.
Kekeringan bumi.
Kekeringan hujan.
Kekeringan hati.
Kekeringan 'line' internet.
Kekeringan bahasa.


Antara punca tidak meng-update blog ini. Sorry.

Kalau semua ni dah xkering, InsyaAllah, akan di-update.

Sunday, March 14, 2010

INDIE-kah anda?

owg? itew? kew? sayew? masham?  haduih. dah boring sangat ke nak cakap mcm org biasa, smpi nak cakap pelat mcm budak kecik yg mmg tak boleh ckp betul2 lagi? kau igt ko cute ke mcm tu? comel habis laa konon?

haduih. makbapak lu org byr byk duit, biar korg pandai. tak kesah laa pandai apa pon, yg penting pandai mengeja dulu. ni tak. dah masuk Universiti @ Kolej pon, still tulis mcm tu.

Another thing.
'Mak kita sayang kita'. Gua peduli apa? Mak gua syg gua, x kecoh2 mcm lu pon.
mak lu syg lu, tapi lu syg x mak lu? dgn 'indie'nya, marah emak tak bagi duit belanje sebab kononnya, menongkah arus perdana. padahal mak lu dah pikir, kalau bgi duit kat lu, kalau x rokok, ganja, kalau x ganja, buat belanje baju pelik2, tak pon, menunjuk2 kat kawan2 bahawa anda kaya sgt. Kan? Kan? Kan?

Indie, musik buatan Malaysia?
indie dah wujud lama dah weyh, dri ko belum wujud lagi. Asalnya, dr Britain. Bwk ke sini. Kau marah2 budak skin, punk, rock sbb meniru budaya barat. Ko tu budaya Malaysia sgt ke? haduih. tu laa. mak suruh pegi sekolah, xnak. nak lepak BB je, konon indie habis. Ko kene sedar, ko tu tiru gaya org. seluar ketat = rock kapak. kasut hi cut = rock kapak. baju kotak2 n rayban wayfarer = 60s n 70s. seluar skinny warnawarni = Jpunk. etc.
jgn berlagak sgt ko tu ada budaya sendiri.

INGAT2 LAH SIKIT. KO TU MENIRU JE. XDE ORIGINALITY PON.


Monday, March 8, 2010

Award Giving Ceremony & Alumni Dinner SOBM, IKIP College, 6th March 2010.

MS Garden Hotel, Kuantan, Pahang.

Haha. Sweated like hell, as this is only my second time being MC.


Mr PM (also known as Abdul Bo.) Ms. SS. hahaha. with Mr MC.(Gedik gila. haha. :P)


HAHA! Best!
more pics on ikip5.tk and my facebook page.

*will update soon with more pics.*

Sunday, March 7, 2010

Different.

Something does not look any different than before, but sure does felt different than ever. WOW. Alienated. Lost.

Sunday, February 28, 2010

Block

Actually, I have tons to write about, but its the writer's block lah.

haih.

hope to write more as soon as possible with good words, good language, and 'nice' sentences @ quotes. :(

Saturday, February 27, 2010

Thursday, February 25, 2010

Knowledge of Life.

I have to open another blog, as requirement for my subject's 'ass'ignment, MGT300.

here you go. mfoahrahmaend.blogspot.com . .  the url seems abit weird, but there will be an explanation of it on my first post on the blog.. 

mfoahrahmaend.blogspot.com wont be my primary blog, and, most probably, it will be deleted by the end of this semester, and that would be around May. hahaha. :P

so do come to my other blog, and keep following this one. thanks. :)