Farhan Jamal. Knowledge of Life.

My other blog. Educational purposes. mfoahrahmaend.blogspot.com

Tuesday, May 25, 2010

TRIBUTE TO ROCK KANGKANG 2010!

FLYERS (English)

FLYERS (Melayu)
Mini Konsert : “Tribute to Rock Kangkang 2010”
Tarikh : 30 Mei 2010
Masa : 2.00 petang – 10.00 malam
Tempat : One Café, Jalan Tuanku Abdul Rahman,Kuala Lumpur
Tajuk : “ROCK KAPAK GEGARKAN KUALA LUMPUR MEI INI”

Kebangkitan irama rock 80-an atau lebih dikenali sebagai ‘rock kapak’ semakin mendapat perhatian dikalangan peminat muziktempatan. Bagi menghangatkan lagi bahang tersebut, Rawkcats Events dan OKR Combination menjemput semua peminat rock tanahair ke “Mini Konsert Tribute to Rock Kangkang 2010”, yang bakal berlangsung pada 30 Mei 2010 (Ahad), bertempat di One Café, Jalan Tuanku Abdul Rahman Kuala Lumpur. Mini konsert yang memasuki edisi kali ketiga ini akan bermula pada jam 2.00 petang hingga jam10.00 malam.

Peminat-peminat muzik rock tanah air bakal disajikan dengan persembahan muzik rock 80-an selama 8 jam tanpa henti daripada 11 kumpulan rock tanah air gabungan baharu dan lama. Persembahan akan diketuai oleh kumpulan Revenge, sambil dibantu oleh kumpulan-kumpulan lagenda seperti Candy, Meditasi, Junction, Rockers dan Sons Of Adam. Konsert ini dilengkapkan dengan kehadiran enam kumpulan ‘rock kapak’ era baru, iaitu Reptilia, Firasah, Brown Attack, Black Days, V, dan Aisunam, yang merupakan juara Rentak Juara anjuran RTM tahun 2008.

Selain itu, pelbagai aktiviti menarik akan diadakan bersempena konsert tersebut, antaranya gerai menjual cenderahati, dan pertandingan pakaian paling rock dan pameran motosikal anjuran RD Club Malaysia.

Majalah ROTTW telah dilantik sebagai majalah rasmi mini konsert ini, manakala Muzik.FM pula bertindak sebagai radio rasmi. Selain itu, konsert ini juga ditaja oleh by The Print Armada, CrazeeCausa, Muzikrock.com, Lagendarock.com, Nofa Studio, Hotstuff Studio, Revenge Army, Kukubesi Photography, Operahidup Photography, D’Anjung Flora Restaurant, Kiddrock Clothing (Malaysia) dan Ted Adnan Photography. Yang lebih istimewa, mini konsert ini mendapat sokongan penuh daripada kelab peminat untuk dua legenda rock tanahair, Search (DuniaSearch) dan Wings (Sayap-Sayap Wings).

Menurut S. Azril, Pengurus Pembangunan Niaga Rawkcats Records, kesediaan kumpulan rock yang layak digelar ‘otai’ berkongsi pentas dengan kumpulan muda seperti membuktikan muzik rock 80an makin menjadi pilihan.

Pas-pas masuk boleh didapati dengan harga RM20.00 mulai 10 April 2010 di OKR Combination di Pasar Seni, Kuala Lumpur. Pas-pas juga akan dijual pada hari persembahan, dengan harga RM25.00. Sebarang pertanyaan dan tempahan boleh dihubungi melalui talian hotline 019-263 6518/2518. Diskaun istimewa sebanyak 20% akan diberikan untuk ahli-ahli kelab Rottwaillers, Sayap-Sayap Wings dan Duniasearch. Peminat-peminat rock disarankan untuk membeli tiket lebih awal, kerana pas masuk hanya terhad untuk 1000 orang sahaja. Bagi mendapatkan informasi lanjut dan maklumat terkini berkenaan mini konsert ini,sila layari laman web rasmi, www.ttrk.org, www.muzikrock.com atau forum online rasmi, www.lagendarock.com. www.myspace.com/revengers. Kemudahan surau juga disediakan.


Yeah!

HAHA.
Kuala Lumpur - Melaka - Kuala Lumpur - Penang - Kuala Lumpur - Pahang = Perjalanan sepanjang cuti till12 June. haha

Will be stuck here in Kuantan, for 'Kursus Perintis Siswa' for at least 2 weeks,

 with Brado Hadri, Daing Syaza aka Kak Cik, Green Monster aka Batchiwa, Ora Kaira aka Nora, and others. :) haha.

Thats it for now. haha. :)

.Teringin Kawasaki KSR (sila google), lesen, kurus.
Somehow, teringat pulak masa Jordan vs. Malaysia, and the night before. Thanks BO! :D

Wednesday, May 12, 2010

FREEDOM!

From paperwork

From them

From you. :P

From books

From college

From 'ass'ignments

From tests, quizzes

Well, at least, for now. haha. :D

Friday, April 30, 2010

Tagged lagi by Abdul Azim. :D

Thanks Nip sbb bagi award ni sempena birthday aku. haha. xsempat buat. 



* Thank and link to the person that give u award
* Post this award onto 12's bloggers you have recently discovered and think are fantastic
* Contact and let them know they've won the award

Abdul Azim : bagi balik kat ko. haha.

Hadri @ Hardi : cepat laa update blog.

Mimie Yumiko : main Mafia Wars lagi.

Arif Jambang : sama mcm Hardi.

Wan Rahmah : Doakan aku dpt Dekan gak. haha

Hafiz : Jgn stress sgt on9.

Farhain : Doakan aku Dekan. haha

Amoy : jgn bazir duit.

Izni : Aku pon nak Dekan.

Azila : sama mcm Arif

Shasha : Ucop. haha.

Skagi @ Ajik : Teruskan usaha murni.

Done for today. haha.


Tagged by Alyssa Villamor :)


Baru tau ke-wujud-an culture 'tag' ni dlm blog. sebelum ni, tau 'blog-walking', 'blog-running' etc.

haha

1. Go to your photo files, select the 8th photo folder.
2. Select the 8th photo in that folder.
3. Post that photo along with the story behind it.
4. Then challenge 8 blogging friend to do the same.

8th photo of 8th folder.
UiTM-BM111 part 1 lepas paper MGT162 kot. haha.

Masa ni, Hadri and Wan Rahmah je yg belum kuar lagi, rasanya. haha.

That evening tu jugak, my sister, Farina Jamal came to kuantan, to fetch me up, balik rumah. haha. :)


8 ppl yg akan di-tag:

Azim @ Susu @ Nip : Pelajar Cemerlang Subjek MGT300. haha

Kak Daing aka Dian : Kawan MPP baru. haha. Bagus2.

Abdul Bo @ Ariff : Senior yg cool nak mampos. haha. 

Yaya Tootchuk : haha.

Wan Otoko : penulisan anda menusuk kalbu.

Batchiwa : Kawan MPP baru jugak. Tapi kenal dia through blog. :)

Rayceal Ramlin : Shorty. :)

Farina Jamal : ayan balik 7hb ye. masak sedap2. ahaha. :P



Thursday, April 29, 2010

Happy Birthday and Thank You. :)

27th April
Happy Birthday and Thank You for everything, Pn. Haniza bte Anuar.
I'll try my best to make u proud, InsyaAllah. :)

*sorry lambat post. busy. :)


Thursday, April 22, 2010

HAPPY BIRTHDAY, POKE GIRL!

Rayceal  do u have any present for me?   12:54am

Me  hahaha. ill post something on my blog. ok? haha   12:55am


Rozalya Rayceal
Rozalya Rayceal 83 years from now. haha. KIDDING!


here you go. Happy 17th Birthday!
 
You're old now. :P

Rozalya Rayceal's blog

Wednesday, April 21, 2010

nah. amik ko. bagi aku RM100.

Pembunuh monyet upahan.

Diimport dari Myannmar.

Harga boleh runding.

Support-lah PATI . :P


terima kasih sebab tolong tangkap monyet2 yg banyak kat Kampus IKIP ni. hahaha.

:P

Sunday, April 11, 2010

Hell of a week?!

hahaha. or should i say, 2 weeks kot? hahaha.

bertanding utk Pilihanraya Majlis Perwakilan Pelajar, and menang tnpa bertnding.
ahahaha. :P (but a week of campaign tu laa yg paling cool & gila !) <-- sesiapa yg terlibat je tau kan? hahahahahahaha. :) pegi laa korg menggatal kat CASA teetttttt

Went to Konsert Amal Matahari at UMP.
Faizal Tahir, Farah AF, AMY SEARCH were there. <-- atleast Im not 'that' evil smpai kecikkan nama Farah AF. :P sesiapa terasa, nasib la.

BUT

Hari2 Sengsara Finals is just around the corner, tapi boleh lagi rancak buat benda2 ni! hahaha. Takpe. Its for experience kan?. Kalau tak buat benda ni, nnt, xboleh laa tell our children that we competed in Student Council's Election kan? haha. :))



Supposed to be 10 org candidates, but 'KAK' Nora tak sampai lagi masa ni. :P

'KAK Dian' , muka kantoi membahan adik. :D

'KAK' Batch with taiko. (sbb jerawat bwh bibir nmpk mcm piercing. PERGH!)

With 'KAK' Batch and Dawin (Dawin xde gelaran abang). :D

EXPERIENCE! hahahaha. To 'ABANG2' and 'KAKAK2', thanks a lot. :)
to adik, thanks jugak. 1st time rasanya jumpa mcm lu. :P   - im not the 'adik' dlm drama yg penuh dgn research ini. im 'abang'.. haha. -

*kita semua pemenang, tiada pengalah.*

*dah janji xnak bahan adik lagi.


~FINALS!~

Wednesday, April 7, 2010

Wow.

Memories coming back.

Not in good way, certainly, not-so-good memories.

Supposedly to have fun.

Sudden change to life-changing experience.

Had one, don't need another one.

One is enough. I don't need more.

Tuesday, April 6, 2010

.N.O.

PLEASE NO. NOT ANYMORE.

OR AT LEAST, NOT NOW.

Friday, April 2, 2010

Feeling Blue(s)?

Current playlist:
BB King - Rock Me Baby
Lokman Aslam - Namun Engkau Tahu
REVENGE- Wild Wild Wild
Zip Zieller - Blues Pilihan Raya
BB King/Gary Moore - Thrill is Gone
Republic of Brickfields - Orang Planet
Playing for Change - Stand by Me
Judas Priest - Breaking the Law
AC/DC - Long Way to the Top
Chuck Berry - Johnny B Goode

Bila April Tiba....

2nd April 2005 - 2nd April 2010.

5 years without a hero, without a saviour, without a friend, without an advisor, without a teacher, without a man, without a chief, without someone who I can really look up to,

without him, Allahyarham Mohamed Jamal bin Mohd Ramli.


wow.

*I still remembered that night (early in the morning to be exact, around 2 a.m.)when all 8 of us running towards the room to see Acik, Mak Naz and Auntie. How cool? One moment when we did something together without anger, without fighting, but with  LOVE. :')

Monday, March 22, 2010

Ke'kering'an.

Kekeringan masa.
Kekeringan tenaga.
Kekeringan idea.
Kekeringan pendapat.
Kekeringan semangat.
Kekeringan bumi.
Kekeringan hujan.
Kekeringan hati.
Kekeringan 'line' internet.
Kekeringan bahasa.


Antara punca tidak meng-update blog ini. Sorry.

Kalau semua ni dah xkering, InsyaAllah, akan di-update.

Sunday, March 14, 2010

INDIE-kah anda?

owg? itew? kew? sayew? masham?  haduih. dah boring sangat ke nak cakap mcm org biasa, smpi nak cakap pelat mcm budak kecik yg mmg tak boleh ckp betul2 lagi? kau igt ko cute ke mcm tu? comel habis laa konon?

haduih. makbapak lu org byr byk duit, biar korg pandai. tak kesah laa pandai apa pon, yg penting pandai mengeja dulu. ni tak. dah masuk Universiti @ Kolej pon, still tulis mcm tu.

Another thing.
'Mak kita sayang kita'. Gua peduli apa? Mak gua syg gua, x kecoh2 mcm lu pon.
mak lu syg lu, tapi lu syg x mak lu? dgn 'indie'nya, marah emak tak bagi duit belanje sebab kononnya, menongkah arus perdana. padahal mak lu dah pikir, kalau bgi duit kat lu, kalau x rokok, ganja, kalau x ganja, buat belanje baju pelik2, tak pon, menunjuk2 kat kawan2 bahawa anda kaya sgt. Kan? Kan? Kan?

Indie, musik buatan Malaysia?
indie dah wujud lama dah weyh, dri ko belum wujud lagi. Asalnya, dr Britain. Bwk ke sini. Kau marah2 budak skin, punk, rock sbb meniru budaya barat. Ko tu budaya Malaysia sgt ke? haduih. tu laa. mak suruh pegi sekolah, xnak. nak lepak BB je, konon indie habis. Ko kene sedar, ko tu tiru gaya org. seluar ketat = rock kapak. kasut hi cut = rock kapak. baju kotak2 n rayban wayfarer = 60s n 70s. seluar skinny warnawarni = Jpunk. etc.
jgn berlagak sgt ko tu ada budaya sendiri.

INGAT2 LAH SIKIT. KO TU MENIRU JE. XDE ORIGINALITY PON.


Monday, March 8, 2010

Award Giving Ceremony & Alumni Dinner SOBM, IKIP College, 6th March 2010.

MS Garden Hotel, Kuantan, Pahang.

Haha. Sweated like hell, as this is only my second time being MC.


Mr PM (also known as Abdul Bo.) Ms. SS. hahaha. with Mr MC.(Gedik gila. haha. :P)


HAHA! Best!
more pics on ikip5.tk and my facebook page.

*will update soon with more pics.*

Sunday, March 7, 2010

Different.

Something does not look any different than before, but sure does felt different than ever. WOW. Alienated. Lost.

Sunday, February 28, 2010

Block

Actually, I have tons to write about, but its the writer's block lah.

haih.

hope to write more as soon as possible with good words, good language, and 'nice' sentences @ quotes. :(

Saturday, February 27, 2010

Thursday, February 25, 2010

Knowledge of Life.

I have to open another blog, as requirement for my subject's 'ass'ignment, MGT300.

here you go. mfoahrahmaend.blogspot.com . .  the url seems abit weird, but there will be an explanation of it on my first post on the blog.. 

mfoahrahmaend.blogspot.com wont be my primary blog, and, most probably, it will be deleted by the end of this semester, and that would be around May. hahaha. :P

so do come to my other blog, and keep following this one. thanks. :)

Wednesday, February 17, 2010

To mengampu or not to mengampu? Berat sebelah?

Mengampu, membodek, suck-up, apple-polishing. wah. byk lagi kata2 utk menggambarkan keadaan tuh.

Perlukah mengampu.? Sangat perlu. Biarlah sikit2 pun, yang penting , mengampu. Sometimes, i like to call it 'NETWORKING' which is what ppl nowadays use it for.

Orang selalu tak suka, org yang dpt kerja through orang dalam. For me, dah nasib orang tu, nak buat macam mana kan? Mak selalu cakap, 'Semua org byk network, cuma tak menggunakan dgn baik, or just tak gunakan network yang sedia ada'.

Tapi, selalunya, peng-ampu, pem-bodek nih selalu menjatuhkan orang lain in order utk dapat what they want. 1: Bagus, since you ada keinginan to move forward. 2: Not good because you can help them jugak kan? Kan lebih mulia, bila mengampu tu, tolong orang lain sekali.


But lain pulak dengan berat sebelah. Sometimes, ppl tak sedar mereka sedang memberatsebelah (not sure whether this is a word pon). Berat sebelah tak memerlukan orang lain mengampu mereka utk dapat sokongan pihak tersebut.  But one thing laa kan, would you rather have anything in the world except your life or you have your life, but not everything that you want? I'll take the second one, personally. The first one, are you sure you'll be okay to owe someone something selama-mana korang menggunakan pemberian mereka?

 For example, kerja. Orang yang bagi kerja tu kat kau akan brag pada sedara-mara dan kau ada terhutang budi sampai korang berhenti kerja. And if korang berhenti pon, korang akan dianggap tak hargai budi orang lain. ? Nak ke?

Think about it.

thats it. bye.

Friday, February 5, 2010

Lamebook or Facebook. ?

haha.  :P Discovered Lamebook just now when i was browsing on Facebook's page in Wikipedia. haha.

You should check it out. If you're 'lucky', you could see your FB updates @ statuses there. haha.










*i really hope anything i post on FB wont end up here. :)

Thursday, February 4, 2010

Jalan terus.

My sister wrote about my blog in her blog. wow. thanks. haha. Since my sister dah tulis about my blog in hers, i think i should return the favor too. (eventhough dia dah ramai pengikut setia dah. haha. :P )

Mengikut pada blog archive dia, she started blogging since 2003 and she has wrote about 1300 posts since then.! check out her blog at jomcakap.blogspot.com .

Orang selalu cakap, ' kalau nak org minat dgn blog kita, letak laa corak2, layout yang colourful, backgrounds... bla bla bla.. ' haha. Wonder why blog saya takda corak2 colourful seperti yang disuruh? Sebab saya ikut cakap kakak saya. haha. Blog dia simple yet fun and tak sakit mata to read the blog.

Well, thats it kot. till the next one.

*haha. one cool thing. since im using 'fj' to chat di semua blog, my sis guna 'fj2' haha.


Monday, February 1, 2010

Bergerak

Or in other words, 'move on'.

Benda yang paling susah nak buat, kata org.

I dont think so. I think thats the easiest thing you could do if you dont want anything to do with someone.

orang cakap, 'move on sikit2 dulu'. Thats just bullshit. You can move on all along, but its you, the one who dont want to by denying that you can move on all the way.

Ppl said they 'cannot' move on. Actually, its because you dont want to do so. You want to get back together with your partner. You wish bad things wouldnt happen. You think about your partner all the time. You think you would be happy with him/her and not with anyone else. You wish to hug and never let go.

Well, bad news people. You have to let go, and you know it. You knew those things i wrote up there wouldnt happen like it used to be. Learn. You've made a mistake, you shouldnt repeat that ever. You have your whole life to enjoy, make mistakes, learn from your mistakes, dont let these mistakes make you to make more mistakes.

chill out. relax. take a step forward. not backwards nor standstill.

*toddles* < - - - hahaha. (mukhriz.)

Water as Fuel? and its by a team of MALAYSIAN?! wow!

Wow. Malaysia innovated a technology where you can use water (H2O) as fuel for your car.

It was in 2006 where a team of Universiti Sains Malaysia researches led by Dr Syamsul Rizal Abd Shukor came up with a way to produce hydrogen in a system compact enough to be fitted into a car. 'COOL!', i said.

But then, I heard (or read) somewhere that Malaysia has not been supportive enough until LMG had to shut down. Im not sure whether this is true but if its true, 'BIJAK LAAA KORANG! *sarcasm* '

Kalau bab nak habiskan duit, PERGH! laju jee.. For instance, hantar orang keliling dunia naik basikal laa, naik sampan laaa, buat apa? Bazir duit je.. Konon untuk menaikkan nama negara.. People out there tak kisah pon laa. Datuknenek diorg dah keliling dunia naik sampan 30 kali mungkin, tak kecoh pon.

Kata nak save the planet. Tapi yang dijalankan hanya benda2 common yang kesannya sikit je pada environmental pollution. Cuba laa jangan jual rokok, jangan ambil rasuah untuk penebangan haram, MMG TAKKAN laaa.. sebab itulah main income source negara MALAYSIA. . . kalau x boleh, try something else. support benda2 mcm ni. bukan susah. Kalau 1MALAYSIA boleh berjaya dibentangkan kat UN, mungkin ini pon boleh jugak.

Hopefully, pihak yang bertanggungjawab lebih prihatin about these Malaysians yang ada idea2 bernas.
For more info, go to Hydroxene Technology on Paul Tan's.

*I saw an advert of this when I was in Form 5, 2007. I was interested with this technology since back then. I even made an essay for my oral test on this.
   My recent posts sounds a bit macam environmentalist, but i dont think im one of them. im just writing my opinions here. I think yang supermarkets kat Malaysia buat where you have to pay 20 sen for each plastic bag when you shop every Saturday memang benda yang bagus. Keep it up.

Friday, January 29, 2010

Human - Amphibian.

First of all, sorry kalau post ini mungkin akan menyinggung perasaan org, but this is my blog.  :P

Transgender, bisexual, lesbian, gay, 'pengkid', 'pondan', 'bapok', amphibia, Dua alam....... Mcam2 lah nama yg diberi kepada mereka yang mengamalkan hubungan sejenis ni..

Sorry to say, but i think I am a 'Biphobia'.  see Biphobia, Wikipedia.

Main reason saya menjadi seorang 'Biphobia' maybe because, they're too much.

Tapi tidak kepada yang semulajadi lembut, tetapi masih ada naluri terhadap perempuan, or yang semulajadi kasar tetapi masih ada naluri terhadap lelaki..

Kalau 'pengkid', nak menunjukkan 'kelelakian' mereka, mesti pakai shirt (tak panas ke weyh!?) mesti rambut macam mullet (kalau nak jadi lelaki sgt, try botak laa weyh. baru macho) , seluar mesti baggy, mesti hisap rokok, jalan mesti kangkang kononnya ada 'male reproductive organ' yang sangat besar.

Kalau 'pondan', nak menunjukkan 'keperempuanan' mereka, mesti pakai benda2 pink and glitters, mesti jalan kepit.

Itu lah kriteria utama kalau nak masuk 'their group' kalau kat Malaysia ni.. Haih.. Lawak laa..
Bila ditanya, 'kenapa jadi mcm ni? tak risau ke makbapak kena caci?', jawapan yang common, 'sukati aku laa, , makbapak selalu support perlakuan aku.'

For me, takde maknanya, 'dilahirkan dalam badan jantina lain tapi naluri of jantina lagi satu'. Its all in ur mind, weyh. Kalau mindset dah macam tu, mmg takkan berubahlah anda sampai bila2 masa ye? Wah! bagus.
Makbapak support? Kepala hotak kau setan gondol berambut panjang. Agaknya, parents mana yang 'bijak' sgt support anak membuat dosa (unless - lah parents tu pon sendiri sakit otak.)


haha. maybe itu je laa yg aku nak cakapkan pasal golongan ini.  Kalau ada lagi, akan di-post-kan.

Quote : 'Ko main timun ke? Sungguh vegetarian. Kagum2.'

*post ini takda gmbar sebab takda gambar yang sesuai nak letak tanpa mengaitkan yg masih hidup atau mati.

Wednesday, January 27, 2010

LPPKP 2010, Kolej Antarabangsa IKIP - UiTM, January 2010.


Dah lama x update blog...

Because I wanted to wait gambar2 masa time LPPKP di-uploadkan oleh IKIP.

Alhamdulillah, this time, 1 hari je sbb kitorg Modul 2. Modul 1 , 2 hari.

So, 23rd January 2010..
LPPKP went quite well..
With 'ceramah', team-building, self-motivation stuffs..

Ada few things yang tak best sikit laa.

- MC punya script terlalu jiwang siot. X boleh terima laa.. It was a formal event, Kalau boleh, gunalah intonasi and perkataan yang sesuai. But bagus jugak laa. Confident.

- Food. Minum petang sepatutnya boleh masukkan kuih tu dlm plastic bag dan bukan polisterine. Rosak weyh dunia. Dah laa lepas makan, boleh pulak nampak makcik2 tu bakar polisterine. Agak2 laa. Mati anak org nnt.

- Maybe this would be too much but kalau boleh, buat laa atap from classroom to the hall please. Kesian budak2 yang jalan kaki naik atas. Dah laa penat nak mendaki bukit IKIP 5 tu, basah kuyup lagi.

Tu je laa kot.

Yang best..

- Time management.

- Makanan yang cukup banyak.

Ni a few pictures of participants of LPPKP Modul 2.






credits to IKIP 5's website and En. Ujang for the pictures

Group lain, x sure laa mana pergi gambar mereka, haha ...

More pictures of LPPKP IKIP International College - UiTM, go to IKIP 5's website.

Bloggers IKIP yg terlibat dlm LPPKP, letaklah gambar2 dlm your blog, kalau xde blog, post laa dlm Facebook.

*Kalau ada gambar aku, silalah tag ye. :D

Out.

*next post : Human-Amphibian.

Saturday, January 16, 2010

Social Networking. ?

From


(This is the new logo, I cant find the old one.)

to


or


to some people around the world.

NOW, the most famous, easy, most used by almost everyone who have Internet and PC (duh!).. owhyeah, now you can use your phone jugak to online on Facebook kan?



Damn! I started using Facebook since early 2009. (which was a bit late! haha) That time, I've no idea what was Facebook. I asked my sister, (yeah, my younger sister who was 15 back then) to teach me how to use Facebook.. Haha..

It took me quite a while nak faham Facebook. Ergh! At first, SUSAH siot!

owh, yeah... that time , I had about 15 friends je (haha!) and my friends' list pun majority-nya, family. haha.

Good thing about Facebook, its simple yet complete. We can chat there, poke if you just feel u want to say Hi withous saying Hi and more.. Recently, a senior of mine, used Facebook, to set a rescheduled class! Damn cool weyh!

Now, Facebook is the bomb! Literally everyone in my college use Facebook, rather than MySpace, yang selalu menjadi punca PC lag.. haha. Main game pun tak lag mcm guna MySpace with the themes, backgrounds, applications, songs *yang memang tak berguna, langsung!*. (Sorry Tom!) haha

But, among the pros of Facebook, there are some cons jugak. Salah faham, gaduh, hmm.. just the normal things that happen when people misinterpret stuffs.. Owh yeah, boleh buat org tak datang class sebab malam tu, harvest vegetables (Farmville), main Rock Riot, Street Racing, etc. Its freaking ADDICTIVE!!

Its hard now to live without checking your notifications, your Facebook inbox at least once for the day. Right? Haha. tadahal laa, lu chill sudah..

We'll just wait for another social networking site to be a bigger, better FENOMENA than Facebook. Will there be one? Akan wujudkah social networking site yang lebih berkuasa (untuk membuat org ponteng kerja @ class) than this one?

Hopefully, not.. Haha, because Facebook ni dah cukup addictive, kalau ada yg lebih addictive, mungkin dunia tak akan tidur dgn aman. Haha.

Thats it for now.


*Maybe this, , could be the one yang akan jatuhkan Facebook?
Maybe yes, maybe no. haha

'By 2005, the use of Facebook had already become so ubiquitous that the generic verb "facebooking" had come into use to describe the process of browsing others' profiles or updating one's own'

*Lastly, Alhamdulillah laa Facebook mengharuskan untuk letak nama sebenar, tapi ada yang sgt 'bijak' (sorry kalau terasa) letak nama pelik-pelik di Facebook macam dalam MySpace.

Tuesday, January 12, 2010

AVATAR, 11-01-2010



Watched AVATAR by James Cameron last night.

Sound = Awesome!
Graphics = Cool!
Storyline = Nah~ .. Biasa2 je..

I think AVATAR ni mcm TERLALU overrated. Just like Batman : Dark Knight.

Semalam tengok di Berjaya Megamall, Kuantan, with Wawa.
Tadahal laaa. Dah lama nak mampos plan nak tgk AVATAR, tapi at the end, kami berdua je yg belum tgk.
*xguna mereka yg dah tgk! haha :P*

Ada org ckp, its supposed to be longer than 2012, which is about 3 HOURS weyh!
I was a bit reluctant nak tgk.. Tapi bila tgk, its only around 2 hours 30 minutes je.. ALHAMDULILLAH!

Its great to see how ppl would change bila dah rambang mata dgn $$$.. and how ppl would be on the other side of the team walaupun fighting @ betraying their own race sebab race sendiri EVIL compared to these 'barbarians' aka The Na'vis..

So, dah SETTLE laa janji dgn Wawa nak tgk AVATAR.
Tadahal, anyway, thanks. :D

Done for today. Will update soon.

Sunday, January 10, 2010

3rd post. 1st week of Part 4, DBS, IKIP-UiTM

Hah.


First week.


Boring at first , with BRIEFINGS, society MEETINGS,  etc.
But then, it became better. With new friends, new cliques, new lecturers (SOME lecturers I suppose. haha)


Met people who I didnt expect to have mutual 'interest'. haha


Went to East Coast Mall , yg dah ada GSC yaw! *gila babi laa. haha*<-- eyh, this is one hell of an achievement for Kuantan-amo Bay. Sorry orang Kuantan. haha :D


My first week isnt great, but okay2 laa..


Till my next post.


*baru perasan. SEMUA posts xde gmbr.. haha. Will put up some photos for next posts, kalau phone dah repair laaa. haha *

Sunday, January 3, 2010

Why?

HAHA! Finally, my own blog. Dulu, orang selalu suruh membuka BLOG. Nak tulis experiences, to tell others about our stories, or for some people, just to jot down what they did that day, macam diary. But i said ' I'm a blog-reader. Not a blogger. ' Well, people changed. Things changed, and I've changed my mind about being just a blog-reader. I WANNA BE A BLOGGER!

Thats it for now people.


Friday, January 1, 2010

NEW.

New day.
New year.
New life.
New semester.
New room.
New laptop.
New PSP.
New phone. (well, not-so-new lah)
New WII.
New license. :D
New blog. (of course!)
New surrounding.
New people.
New shoes. haha. (Thanks Su.)

Hopefully, with these NEW things, life will be better. :D