Farhan Jamal. Knowledge of Life.

My other blog. Educational purposes. mfoahrahmaend.blogspot.com

Sunday, March 14, 2010

INDIE-kah anda?

owg? itew? kew? sayew? masham?  haduih. dah boring sangat ke nak cakap mcm org biasa, smpi nak cakap pelat mcm budak kecik yg mmg tak boleh ckp betul2 lagi? kau igt ko cute ke mcm tu? comel habis laa konon?

haduih. makbapak lu org byr byk duit, biar korg pandai. tak kesah laa pandai apa pon, yg penting pandai mengeja dulu. ni tak. dah masuk Universiti @ Kolej pon, still tulis mcm tu.

Another thing.
'Mak kita sayang kita'. Gua peduli apa? Mak gua syg gua, x kecoh2 mcm lu pon.
mak lu syg lu, tapi lu syg x mak lu? dgn 'indie'nya, marah emak tak bagi duit belanje sebab kononnya, menongkah arus perdana. padahal mak lu dah pikir, kalau bgi duit kat lu, kalau x rokok, ganja, kalau x ganja, buat belanje baju pelik2, tak pon, menunjuk2 kat kawan2 bahawa anda kaya sgt. Kan? Kan? Kan?

Indie, musik buatan Malaysia?
indie dah wujud lama dah weyh, dri ko belum wujud lagi. Asalnya, dr Britain. Bwk ke sini. Kau marah2 budak skin, punk, rock sbb meniru budaya barat. Ko tu budaya Malaysia sgt ke? haduih. tu laa. mak suruh pegi sekolah, xnak. nak lepak BB je, konon indie habis. Ko kene sedar, ko tu tiru gaya org. seluar ketat = rock kapak. kasut hi cut = rock kapak. baju kotak2 n rayban wayfarer = 60s n 70s. seluar skinny warnawarni = Jpunk. etc.
jgn berlagak sgt ko tu ada budaya sendiri.

INGAT2 LAH SIKIT. KO TU MENIRU JE. XDE ORIGINALITY PON.


10 comments:

  1. aha.
    bodoh gila. aku sokong aku sokong .
    geli dohh tngok budak sekolah lepak tepi2 jalan .
    yang paling kecik dajah 4 3 pun dah turun padang ikot mereka .
    aish

    ReplyDelete
  2. omg fj! This time i totally agree.
    Ramai sgt wannabes skrg neh boleh tak?
    Sumpah sakit mata. Young kids especially, budak2 baru nak naik.
    Haihhhhh.

    Cube buat topic culture shock. Boleh tambah2 komen pedas ;)

    ReplyDelete
  3. haha...

    smlm kak ngah bc tweet akim! smew, knew, lerh...

    macam nak pelempang.

    ReplyDelete
  4. hahaha. gua tak suka jgk itew, hewhew. gua rasa nak tenyeh kulit durian kat muka diorang. jari patah kot. :))

    ReplyDelete
  5. tetttttttttttttttttt!!
    agree agree.. gimme 5 skitt..

    ReplyDelete
  6. yup bro...

    bdk2 je kalo jmpa mmg kdg2 rse nak lmpang..

    bajet best...

    pape pon entri ni mmg bagus..

    kasi sedar skit..

    ReplyDelete
  7. hahah .
    two thumbs up paan (:

    ReplyDelete
  8. haha. kalau budak2 ni xmengutuk style org lain, actually, aku xkesah sgt pon.. tapi mengutuk style org, diorg kate, style org lain meniru style diorg.. tu yg cm haram tu.

    ReplyDelete